2024-05-05 06:00

VIDEO Finală de INFARCT la Cupa Mondială! Argentina a câștigat marele TROFEU după penalty-uri

 |  19:56
VIDEO Finală de INFARCT la Cupa Mondială! Argentina a câștigat marele TROFEU după penalty-uri

Finală de infarct la Cupa Mondială! După un meci superb cu multe răsturnări de situație, prelungiri și lovituri de la 11 metri, Argentina a câștigat marele trofeu pe Lusail Iconic Stadium din Lusail, Qatar. S-a terminat 2-2 și 4-2 după penalty-uri.

Prima repriză le-a aparținut argentinienilor prin cele două goluri marcate de Messi (în minutul 23, din penalty) și de Di Maria în minutul 35.

Prima răsturnare de situație s-a produs în repriza a doua când, în minutul 80 Mbappe, transformă lovitura de pedeapsă obținută de Kolo Muani. După doar un minut, Coman recuperează mingea, balonul ajunge la Thuram, care pasează la Mbappe, iar atacantul reușește dubla în două minute. 

Meciul ajunge în prelungiri când tensiunea atinge noi cote. În minutul 108, Argentina revine: Lautaro șutează tare, mingea e respinsă de portar până la Messi, care înscrie, în ciuda opoziției lui Kounde, care respinge din spatele liniei porții. Este golul 98 pentru naționala Argentinei.

Franța revine în joc în minutul 117 când Mbappe transformă lovitura de pedeapsă.

VIDEO Finală de INFARCT la Cupa Mondială! Argentina a câștigat marele TROFEU după penalty-uri
zoom

La loviturile de la 11 metri, Tchouameni ratează, duo ce șutul său trece pe lângă poartă, iar Kingsley Coman ratează, după ce Martinez apără. A fost momentul de descătușare pentru argentinieni care au reușit să ia marele trofeu.

Argentina și-a început parcursul la Cupa Mondială cu un rezultat surprinzător, un 1-2 cu Arabia Saudită, dar victoriile cu Mexic și Polonia, 2-0, au fost suficiente pentru a câștiga Grupa C.

În optimi, echipa lui Lionel Scaloni a trecut cu 2-1 de Australia, în timp ce în sferturi Argentina a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Olanda. Calificarea în finală a fost obținută după, probabil, cel mai bun meci de la această ediție de Cupă Mondială, un convingător 3-0 în fața Croației.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-18

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE