2024-05-03 07:07

După ce a condus cu 2-0, România a făcut EGAL cu Israel într-un meci amical

 |  23:01
După ce a condus cu 2-0, România a făcut EGAL cu Israel într-un meci amical

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Israelului, 2-2 (2-0), marţi seara, într-un meci amical desfăşurat la Netanya.

Tricolorii au scăpat printre degete prima victorie în mandatul selecţionerului Edward Iordănescu, după ce au condus la pauză cu 2-0. Alexandru Cicâldău (10) şi Dennis Man (23) au înscris golurile României, într-o primă repriză excelentă. Gazdele au dominat jocul în partea secundă şi au sancţionat nesincronizările din apărarea României, punctând de două ori prin Munas Dabbur (56, 85).

România a început foarte ofensiv meciul şi a ratat prima ocazie în min. 3, când şutul lui Mihăilă la colţul lung a ocolit vinclul. Tricolorii au deschis scorul în min. 10, prin Cicâldău, găsit foarte bine în careu de Man.

Gazdele au avut posesia şi prima lor oportunitate a venit în min. 18, când Burcă a deviat salvator şutul lui Dabbur.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu şi-a dublat avantajul în min. 23, prin Man, lansat foarte bine de căpitanul Chiricheş, care a reuşit o intercepţie la mijlocul terenului şi a plecat pe contraatac.

Niţă a avut o intervenţie notabilă în min. 42, respingând centrarea lui Dabbur din faţa lui David.

Manea a fost aproape de al treilea gol al României, dar Marciano a respins reluarea fundaşului campioanei CFR Cluj, la centrarea lui Mihăilă (48).

Presiunea a fost tot mai mare la poarta lui Niţă, după schimbările făcute în echipa Israelului, portarul Spartei Praga având un reflex remarcabil la şutul lui Solomon (49).

Mihăilă a mai ratat o ocazie bună (51), şutând peste poartă de la 11 metri, iar câteva minute mai târziu gazdele au redus din diferenţă: Dabbur (56) a profitat de o neatenţie a apărării noastre şi a marcat simplu cu capul din 5 metri, după un corner.

Niţă a avut două intervenţii bune, la şutul lui Solomon (60) şi şutul-centrare trimis de Abu Abaid (64).

România a avut o tresărire de orgoliu la mijlocul reprizei secunde şi a ratat două situaţii bune, prin Mihăilă (71) şi Bancu (78), dar a cedat din nou şi Dabbur a restabilit egalitatea cu un şut din întoarcere: Peretz a surprins apărarea noastră cu o pasă printre, Haziza a centrat, iar Hoffenheim a punctat.

Selecţionerul Edward Iordănescu nu reuşeşte să obţină nicio victorie în primele sale două meciuri în funcţie, pierzând acasă cu Grecia (0-1) şi remizând cu Israelul (2-2).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE