2024-05-02 20:24

Cupa Mondială din Qatar 2022. Cum arată cele opt grupe

 |  21:51
Cupa Mondială din Qatar 2022. Cum arată cele opt grupe

S-a încheiat tragerea la sorți pentru Cupa Mondială din Qatar 2022. Meciul de deschidere al turneului final va fi Qatar – Ecuador, pe 21 noiembrie.

Grupa A

Qatar

Olanda

Senegal

Ecuador

Grupa B

Anglia

SUA

Iran

Țara Galilor vs Scoția / Ucraina

Grupa C

Argentina

Mexic

Polonia

Arabia Saudită

Grupa D

Franța

Danemarca

Tunisia

Emiratele Arabe Unite / Australia vs Peru

Grupa E

Spania

Germania

Japonia

Costa Rica – Noua Zeelandă

Grupa F

Belgia

Croația

Maroc

Canada

Grupa G

Brazilia

Elveția

Serbia

Camerun

Grupa H

Portugalia

Uruguay

Coreea de Sud

Ghana

”Va fi cea mai frumoasă Cupă Mondială din toate timpurile. Toată lumea va fi unită prin intermediul Qatarului. Felicitările mele se duc către echipele care s-au calificat deja. Suntem în așteptarea ultimelor trei echipe care se vor califica. Opriți conflictele și războaiele! Trebuie sa traim in pace. Aceasta Cupa Mondială trebuie să fie una a unității”, a declarat Gianni Infantino pe scena din Doha.

La procedura tragerii la sorți au participat câteva legende ale fotbalului: Cafu (campion mondial cu Brazilia în 1994), Lotha Matthaus (campion mondial cu Germania în 1990), Jay-Jay Okhoca (prezent la 3 turnee finale alături de naționala Nigeriei), Ali Daei (golgheterul all-time al naționalei Iranului – 109 goluri), Tim Cahill (unul dintre cei mai buni jucători australieni din istorie), Bora Milutinovic (a condus de pe bancă 5 naționale diferite la Campionatul Mondial), Adel Ahmed (cel mai important jucător din Qatar) și Rabah Madjer (a jucat la două turnee finale cu Algeria).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE