2024-05-05 20:29

Zelenski: "Trupele rusești vor să captureze acum Donbasul și sudul Ucrainei". Mesaj dur la adresa lui Viktor Orban

 |  10:08
Zelenski: "Trupele rusești vor să captureze acum Donbasul și sudul Ucrainei". Mesaj dur la adresa lui Viktor Orban

Trupele ruseşti s-au regrupat în ultimele zile și vor acum să captureze regiunea Donbas şi sudul Ucrainei, a declarat duminică dimineață preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a criticat pe premierul ungar Viktor Orban, afirmând că "a fost singurul din Europa care l-a susţinut deschis pe Putin".

"Suntem conştienţi că inamicul are rezerve pentru a creşte presiunea în est. Care este obiectivul trupelor ruseşti? Vor să captureze Donbasul şi sudul Ucrainei. Care este obiectivul nostru? Să ne apărăm pe noi înşine, libertatea noastră, teritoriul nostru şi poporul nostru", a declarat Volodimir Zelenski. 

“Trezit la Odesa de o serie de exprozii puternice, care par să vină din locuri diferite din oraş. Se aud din nou avertismentele de raid aerian, prima dată declanşate la 04.30. Fum negru pe cer deasupra Odesei, după ce s-au auzit explozii puternice în această dimineaţă, aproximativ la ora 06.00”, a confirmat Richard Gainsford, corespondent ITV.

Zelenski a precizat că a vorbit franc despre Viktor Orban şi că nu a încercat să mascheze în vreun fel ceea ce a avut de spus. "Aceasta se cheamă onestitate, care domnului Orban îi lipseşte. Probabil a pierdut-o undeva, în timpul contactelor cu Moscova. A fost singurul din Europa care l-a susţinut deschis pe Putin", a conchis el. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE