2024-05-02 18:19

Zelenski nu și-a lăsat ministrul de Externe să vină la Bucureşti

 |  20:04
Zelenski nu și-a lăsat ministrul de Externe să vină la Bucureşti

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, nu va fi prezent, joi, la Bucureşti, la Conferinţa privind Securitatea Mării Negre sub egida Platformei Internaţionale Crimeea. El va intervini în sistem online, din cauza evoluţiilor de ultimă oră legate de cursul războiului.

Kuleba a avut o convorbire, miercuri, cu ministrul Bogdan Aurescu, context în care acesta a prezentat informaţiile recente privind seria de crime de război şi de atrocităţi comise de forţele ruse împotriva militarilor ucraineni, inclusiv descoperirea de dată recentă a cazurilor de execuţii atroce prin decapitare a prizonierilor de război ucraineni, scrie Agerpres.

În acest context, "din dispoziţia expresă a preşedintelui Zelenski", ministrul Kuleba este nevoit să rămână la Kiev pentru a se concentra pe gestionarea situaţiei de securitate şi a demersurilor de tragere la răspundere a Rusiei pentru aceste fapte abominabile în relaţie cu partenerii internaţionali şi la nivelul instituţiilor multilaterale. Cei doi oficiali au stabilit ca ministrul Kuleba să realizeze o vizită bilaterală la Bucureşti în perioada următoare.

Şeful diplomaţiei ucrainene a transmis aprecierile deosebite ale autorităţilor ucrainene, "care sunt satisfăcute de sprijinul constant oferit de România şi de susţinerea arătată Ucrainei, pe toate palierele relevante şi prin toate mijloacele solicitate".

Şeful diplomaţiei române a evocat, totodată, facilitarea, de către ţara noastră, a exportului a aproape 15 milioane de tone de cereale şi alte produse agricole din Ucraina. Ministrul Bogdan Aurescu a asigurat că România va continua să ofere întregul sprijin posibil Ucrainei în acest sens, în contextul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă, atât timp cât va fi necesar.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE