2024-05-09 01:09

Zelenski, acuzat că nu și-a avertizat poporul de iminenta invazie a Rusiei

 |  16:00
Zelenski, acuzat că nu și-a avertizat poporul de iminenta invazie a Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în centrul unui scandal în țara sa, după ce a dezvăluit într-un interviu că nu a comunicat public dovezile primite de la Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) cu privire la iminenta invazie a Rusiei, cu scopul de a nu provoca o panică generalizată printre conaționali, scrie News.ro.

”Dacă am fi răspândit haosul în populaţie înainte de invazie, ruşii ne-ar fi devorat. Dacă am fi comunicat (invazia), atunci, aş fi pierdut şapte miliarde de dolari pe lună mcepând din octombrie (2021) şi până când au atacat riuşii. Ne-ar fi bătut în trei zile”, se justifică Volodimir Zelenski într-un interviu acordat cotidianului american The Washington Post, accetuând faptul că i-a fost teamă de o panică generalizată şi de o fugă masivă din ţară a populaţiei, dar şi de o prăbuşire economică fatală.

Șeful statului ucrainean recunoaște că nu a luat în calcul un război de această amploare și dă asigurări că ucrainenii ”aveau acces la orice informaţie care era disponibilă” despre iminenţa unui război şi aminteşte că armata rusă comasa militari şi material la frontiere de şase luni.

”Atunci când a început invazia, eram tot atât de puternici pe cât puteam fi. Unii dintre compatrioţii noştri au plecat, dat majoritatea au rămas şi s-au bătut pentru casele lor. Iar oricât de cinic ar părea, aceştia sunt oamenii care i-au oprit pe ruşi”, a mai spus Zelenski.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE