2024-05-02 23:26

Zelenski a cerut Congresului SUA avioane cu care să lupte cu Rusia

 |  19:43
Zelenski a cerut Congresului SUA avioane cu care să lupte cu Rusia

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a cerut stabilirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei în timpul unei videoconferințe cu membrii Congresului american.

CNN, care transmite această informație, mai arată că Zelenski le-a solicitat senatorilor americani sancțiuni mai mari împotriva Rusiei, inclusiv asupra sectorului energetic, și mai mult ajutor militar pentru forțele ucrainene.

El a mulțumit SUA pentru sprijinul oferit până acum, dar mesajul său general a fost că țara sa are nevoie de mai mult ajutor în lupta contra invadatorilor ruși.

Un senator participant la discuții a spus că Zelenski a cerut interzicerea importurilor de petrol rusesc, suspendarea tuturor tranzacțiilor comerciale cu Rusia - inclusiv via Visa și Mastercard - și i-a rugat pe congresmani să ajute Ucraina să primească avioane pe care piloții ucraineni sunt instruiți să zboare.

Apelul, care a început la aproximativ 16:30, ora României, a durat aproximativ o oră, potrivit Antena 3.

SUA și NATO s-au opus până în prezent cererii Ucrainei de a institui o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, avertizând că o astfel de măsură ar aduce Alianța Nord-Atlantică în conflict direct cu Rusia.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a avertizat, sâmbătă, că dacă o țară va impune o zonă de excludere aeriană în Ucraina, va fi considerată parte la conflict.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE