2024-05-05 01:03

Vladimir Putin l-a demis pe directorul agenției SPAȚIALE ruse

 |  17:34
Vladimir Putin l-a demis pe directorul agenției SPAȚIALE ruse

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis vineri, prin decret, pe şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, care s-a remarcat în ultimele luni prin declaraţiile sale agresive la adresa Occidentului, relatează AFP.

În acest post, Dmitri Rogozin a ieşit din universul tern al birocraţilor ruşi cu memele sale publicate pe Twitter sau cu tiradele sale scandaloase şi provocatoare de pe Telegram.

În cei 5 ani în acest post, el nu a reuşit totuşi să oprească declinul industriei spaţiale ruse, care este depăşită şi care suferă din cauza lipsei de inovare şi a corupţiei.

În 2020, Rusia a pierdut monopolul zborurilor în spaţiu cu rachetele sale Soiuz vechi, dar fiabile, odată cu intrarea în scenă a companiei SpaceX, a miliardarului Elon Musk.

După declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei pe 24 februarie, Rogozin, care a fost ambasador al Rusiei pe lângă NATO, s-a remarcat prin declaraţiile sale belicoase la adresa Occidentului, vorbind în mod repetat despre distrugerile pe care le-ar putea provoca armele nucleare ruse.

Dmitri Rogozin, în vârstă de 58 de ani, va fi înlocuit în funcţie de Iuri Borisov, de 65 de ani, care a deţinut până atunci portofoliul de vicepremier însărcinat cu complexul militaro-industrial rus care include şi domeniul spaţial.

Înlocuitorul lui Putin provine din rândul militarilor, înainte de postul de vicepremier ocupându-l pe cel de ministru adjunct al apărării. Această schimbare intervine în contextul tensiunilor ruso-occidentale tot mai mari. Ruşii şi americanii se acuză, între altele, de ambiţii militare în spaţiu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE