2024-05-06 10:56

Vladimir Putin, DISCURS televizat: "Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor. Operațiunea decurge conform planului"

 |  22:39
Vladimir Putin, DISCURS televizat: "Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor. Operațiunea decurge conform planului"

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a adresat astăzi națiunii, de la Moscova, printr-un discurs televizat, prin care a anunțat că "operațiunea specială" din Ucraina decurge conform așteptărilor, și toate obiectivele de până acum au fost atinse.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, în această seară, cu ocazia reuniunii Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională, că ucrainenii şi ruşii sunt "un singur popor", precizând că operaţiunea militară în Ucraina se derulează "conform planului".

"Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor. Operaţiunea militară specială se desfăşoară conform planului.Toate obiectivele au fost îndeplinite cu succes", a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin susţine că armata rusă încearcă să creeze culoare umanitare pentru evacuarea civililor, dar că "neonaziştii" folosesc civilii ca scuturi umane.

"Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane", a afirmat Vladimir Putin, citat de Antena 3.

"În Doneţk s-au întâmplat astfel de lucruri Oamenii au fost scoşi din clădiri, lunetiştii cu arme pe acoperişi, numai naziştii pot lupta aşa. Au fost foarte brutali cu populaţia locală", a mai spus acesta

El a adăugat că familiile militari ruși care au murit pe front în Ucraina vor primi de la stat „7 milioane de ruble, plus compensații lunare”. La actualul curs de schimb, suma reprezintă aproape 60.000 de euro.

"Doresc să subliniez că facem că tot ce este posibil pentru a ne asigura că nu există victime. Este datoria noastră să susţinem militarii care luptă pentru noi, pentru Rusia. Toate familiile ai căror membri au murit vor primi 7 milioane de ruble (circa 58.000 de euro - n.red.), plus compensaţii lunare. Vor primi compensaţii pentru fiecare militar...Toţi trebuie să plătim suplimentar trupele care participă la această operaţiune militară şi au fost răniţi

"Militarii noștri lupta pentru Rusia, lupta pentru pace în Donbas, pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, luptă ca să nu ne amenințe nimeni cu arme nucleare la granița noastră. Suntem mândri cu militarii noștri, vom face totul să le ajutăm familiile, copiii", a adăugat acesta.

El s-a ridicat apoi de pe scaun și i-a rugat pe rușii care îl urmăresc să țină alături de el un moment de reculegere pentru soldații ruși căzuți pe front.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE