2024-05-19 09:35

Virusul ZIKA lovește puternic India!

 |  16:19
Virusul ZIKA lovește puternic India!

Val de infectări din cauza virusului Zika. Se întâmplă în cel mai populat stat din India, Kanpur. Potrivit autorităţilor, aproape 100 de persoane, printre care şi 17 copii, s-au infectat. Virusul Zika a fost descoperit pentru prima în 1947 și a provocat o epidemie în anul 2015 în Brazilia.

Primul caz de infectare cu Zika din oraşul Kanpur a fost descoperit pe 23 octombrie, iar de atunci alte oraşe din India au fost afectate de virus.

Simptomele, care poti dura până la șapte zile, sunt febră, erupții pe piele, conjunctivită, dureri de cap, oboseală, dureri musculare și de articulații. Complicații apar în mod special la femeile însărcinate și la nou-născuți. Oamenii de ştiinţă spun că virusul poate provoca microcefalie la bebeluși. Potrivit OMS, virusul Zika poate provoca sindromul Guillan-Barre.

Virusul Zika este transmis la oameni prin mușcătura unui țânțar Aedes infectat. Acești țânțari mușcă cel mai mult în timpul zilei, în mod special dimineața foarte devreme și seara. Tot aceși țânțari transmit febra denga, febra galbenă și virusul chikungunya.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE