2024-05-06 12:20

Vietnamul testează pe subiecți umani propriul vaccin anti-COVID-19!

 |  00:00
Vietnamul testează pe subiecți umani propriul vaccin anti-COVID-19!

Primii trei voluntari au primit, în 26 decembrie, o doză de 50 mcg de vaccin Nanocovax anti-COVID-19. Vaccinul este unul 100% producție vietnameză și este dezvoltat de Nanogen Pharmaceutical Biotechnology JSC și Universitatea Medicală Militară Việt Nam. Nanocovax este primul vaccin vietnamez anti-COVID-19 care ajunge la stadiul de testare pe voluntari.

Un total de 60 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, au fost selectați pentru prima fază a studiilor clinice. Voluntarii sunt împărți în trei grupuri pentru a primi trei doze de 25 mcg, 50 mcg și, respectiv, 75 mcg. Vaccinarea constă în două injecții la 28 de zile distanță.

După injectare, voluntarii au fost supuși monitorizării sănătății la Universitatea de Medicină Militară din Hanoi timp de 72 de ore. Cei 17 rămași din grup vor primi injecții cu doza de 50 mcg dacă se confirmă siguranța vaccinului.  Primul grup pe care s-a testat doza de 25 mcg a primit primele injecții pe 17 decembrie. Potrivit generalului-maior Hoàng Văn Lương, director adjunct al Universității, după injectare, toți cei 20 de voluntari din grup sunt în stare stabilă, fără semne anormale detectate.

Prima fază este programată să se încheie după o lună și jumătate, timp în care universitatea va continua să selecteze voluntari corespunzători pentru a doua, care este programată să înceapă în martie 2021. Participanții vor fi sub supraveghere medicală timp de șase luni din ziua în care li s-a administrat prima injecție. Nanogen Pharmaceutical Biotechnology SA a cheltuit 20 miliarde VNĐ (865.946 USD) cumpărând un pachet de asigurări de sănătate pentru voluntari.

În afară de Nanocovax, Vietnamul mai are și alte câteva vaccinuri candidate anti-COVID, dezvoltate de Vabiotech, Polyvac și Institutul de vaccinuri și medicamente biologice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE