2024-05-19 09:35

Vietnam la National Geographic: Festivalul „Sapa Love Market” are scopul de reînvia turismul montan

 |  09:42
Vietnam la National Geographic: Festivalul „Sapa Love Market” are scopul de reînvia turismul montan

Festivalul plin de culoare va avea loc în perioada 19-21 noiembrie 2021, în centrul orașului Sapa, provincia nordică Lao Cai din Vietnam, este larg mediatizat de către celebrul canal TV National Geographic.

Festivalul cultural de anul acesta, intitulat „Sapa Love Market 2021”, este organizat în comun de opt provincii montane din nord, inclusiv Phu Tho, Dien Bien, Ha Giang, Hoa Binh, Lai Chau, Lao Cai, Son La și Yen Bai. Vizitatorii  stațiunii montane Sapa vor putea călători, vor avea șansa de a admira peisajul de basm, de a experimenta activități culturale vii și de a se bucura de specialități etnice delicioase.

Ca activitate în cadrul programului de turism intern de stimulare 2021, evenimentul cultural își propune să atragă turiști interni și străini în zona montană de nord a Vietnamului.

Prezenți la festival, turiștii nu numai că vor avea șansa să admire peisajele muntoase extraordinare, să învețe despre cultura minorităților etnice, să interacționeze cu etnicii și să se bucure de mâncăruri exotice cu aromă de munte și pădure, cum ar fi carnea de porc la grătar H'Mong, puiul negru la abur, carne de vită uscată, orez lipicios la abur în bambus și oală picant cu organe de cal, printre altele.

„Sapa Love Market 2021” este punctul culminant al festivalului, cu o ceremonie a focului de tabără pe timp de noapte, unde etnicii vor vorbi, cânta și juca diferite jocuri, conform tradiției grupurilor lor milenare. În plus, obiceiul H'mong de „răpire a soțiilor” și o ceremonie de nuntă a poporului Dao Roșu vor fi, de asemenea, prezente la festival.

Potrivit Comitetului de Organizare, pentru a respecta măsurile de prevenire și control al pandemiei de Covid-19, vor fi aplicate unele reglementări stricte pentru călători. Mai exact, vizitatorii autohtoni trebuie să fie vaccinați cel puțin cu o doză și să nu fi călătorit în alte zone cu 14 zile înainte de sosirea în Sapa.

Situat în Munții Hoang Lien Son din partea de nord-vest a Vietnamului, Sapa este o stațiune turistică renumită pentru terasele sale verzi de orez, peisajele muntoase, cascadele și cultura etnică.

Unele atracții turistice care sunt potrivite pentru drumeții și drumeții sunt Valea Muong Hoa, Cascadele Iubirii, Cascadele de Argint, Lacul Sapa și Satul Pisicilor.

”Micul oraș muntos este, de asemenea, considerat  locul numărul unu printre destinațiile de iarnă asiatice constituindu-se într- o experiență de evadare fabuloasă care nu vă va arde la buzunar”,  potrivit National Geographic.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-12

Mai multe imagini:
Vietnam la National Geographic: Festivalul 'Sapa Love Market” are scopul de reînvia turismul montan
zoom




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE