2024-04-30 10:30

Uniunea Europeană SUSPENDĂ acordul de vize cu Rusia

 |  18:57
Uniunea Europeană SUSPENDĂ acordul de vize cu Rusia

Miniștrii de Externe din statele Uniunii Europene au ajuns la un consens politic privind suspendarea completă a acordului de facilitare a acordării vizelor între UE și Rusia.

Înțelegerea a venit la capătul a două zile de discuții în cadrul unei reuniuni informale desfășurate la Praga, notează CNN.

Josep Borrell, șeful diplomației europene, a spus, miercuri, că decizia de la Praga va reduce semnificativ numărul de vize emise rușilor de către statele Uniunii, dat fiind că procesul acordării va deveni mai dificil și va dura mai mult.

El a mai arătat că, de la mijlocul lunii iulie, anul curent, s-a înregistrat o creștere substanțială a trecerii frontierelor din Rusia în statele vecine, chestiune care a devenit "un risc de securitate" pentru acestea din urmă.

"Am văzut mulți ruși călătorind de plăcere sau pentru cumpărături, de parcă nu ar fi izbucnit niciun război în Ucraina. Lucrurile nu pot decurge ca de obicei", a estimat el.

Acordul anunțat miercuri va trebui să fie aprobat în cadrul Consiliului European.

Încheiat în 2007 între UE și Rusia, acordul a cărui suspendare a fost convenită la Praga prevede facilități la emiterea de vize de scurtă durată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE