2024-04-27 01:23

UPDATE: Un avion care ajuta la stingerea incendiilor din Turcia s-a PRĂBUȘIT. Opt oameni au murit

 |  16:48
UPDATE: Un avion care ajuta la stingerea incendiilor din Turcia s-a PRĂBUȘIT. Opt oameni au murit

O aeronavă echipată pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit, sâmbătă, în Turcia, relatează AFP. Avionul avea opt persoane la bord, precizează sursa citată.

UPDATE: 

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că prăbuşirea unui avion utilitar Beriev Be-200 în sudul Turciei a cauzat moartea tuturor celor opt persoane aflate la bord. 

Avionul, care fusese închiriat din Rusia, avea la bord un echipaj format din cinci militari ruşi şi trei turci. El ajuta la stingerea incendiilor în districtul Onikisubat, din provincia turcă Kahramanmaras, situată în apropierea frontierei cu Siria.

După pierderea contactului radio cu avionul în provincia Kahramanmaras, echipele de intervenţie au fost mobilizate rapid, a explicat guvernatorul regional Omer Faruk Coskun.

La locul prăbuşirii au fost trimise un avion şi un elicopter, a precizat Ministerul Apărării turc, într-o postare pe Twitter.

Potrivit publicației Hurriyet, care citează agenția Anadolu, aparatul s-a prăbușit în sudul țării, la Kahramanmaraş. La rândul său, agenția de știri Demiroren menționează că tragedia s-a produs în timp ce aeronava acționa într-o zonă împădurită a regiunii Bertiz.

La fața locului au fost trimise mai multe echipe de salvatori.

Anadolu îl citează pe guvernatorul de provincie Omer Faruk Coşkun, care a declarat că aeronava fusese închiriată din Rusia pentru a ajuta la operațiunile de aducere sub control a focarelor de incendii în Kahramanmaras.

Avionul era operat de Direcția generală a pădurilor din Turcia. Cauza prăbușirii urmează să fie investigată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE