2024-05-03 22:33

ULTIMA ORĂ: Acord istoric între UE și Marea Britanie după Brexit

 |  17:58
ULTIMA ORĂ: Acord istoric între UE și Marea Britanie după Brexit

Marea Britanie și Uniunea Europeană au ajuns, după lungi runde de negocieri, la un acord comercial post-Brexit, informează BBC. Ursula Von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că acordul este unul echilibrat și cinstit pentru ambele părți.

„Am ajuns, în cele din urmă, la un acord. A fost un drum lung și plin de obstacole, dar am ajuns la un acord bun, echilibrat și cinstit. Va proteja intersele UE, va asigura competiția corectă și va da predictabilitate pentru comunitățile de pescuit. Este timpul să lăsăm Brexitul în urmă. A meritat să luptăm pentru acest acord”, a spus Ursula Von der Leyen, într-o conferință de presă.

Guvernul britanic a transmis un comunicat prin care anunță că acordul este unul fantastic pentru toți cei care se află în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

„Tot ceea ce i s-a promis publicului britanic în timpul referendumului din 2016 și la alegerile generale de anul trecut este bifat prin acest acord.

Ne-am preluat controlul asupra banilor, frontierelor, legilor, comerțului și apelor noastre de pescuit.

Am semnat primul acord de liber comercial bazat pe zero tarife și zero cote care a fost realizat vreodată cu UE. Acordul este cel mai mare acord comercial bilateral, acoperind tranzacții de 668 de miliarde de lire sterline în 2019.

Acordul garantează că nu ne mai supunem normelor UE, Curtea Europeană de Justiție nu mai are niciun rol, iar toate cererile noastre cheie privind revenirea suveranității au fost bifate. Asta înseamnă că vom avea independență politică și economică deplină la 1 ianuarie 2021.

Este o veste extraordinară pentru familiile și afacerile din Regatul Unit.

Un sistem de imigrație bazat pe puncte ne va pune în deplin control asupra celor care intră în Marea Britanie. Libera circulație se va încheia”, se arată în comunicat.

Totodată, Ursula Von der Leyen a declarat că negocierile au fost întotdeauna despre suveranitate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-24

In legatura cu acest articol...

Atenționare MAE pentru turiștii români: Turcia prelungește CARANTINA până după REVELION

MAE aduce vești bune transportatorilor rutieri care călătoresc în Europa

Cele mai frumoase TRADIȚII și superstiții din Ajunul Crăciunului

PROSPECTUL integral în limba română al vaccinului anti-COVID




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE