2024-05-03 02:27

Ucrainenii recuceresc teritorii vaste la Nord și Est de Kiev

 |  13:50
Ucrainenii recuceresc teritorii vaste la Nord și Est de Kiev

Forțele ucrainene recuceresc teritorii ample la Nord și Est de Kiev, în ceea ce pare a fi o retragere generalizată a rușilor din zona capitalei ucrainene.

Forțele ucrainene recapătă controlul asupra unor spații vaste de la NV de Kiev, eliberate de Armata Rusă care pare a se retrage complet din zona respectivă până dincolo de granița cu Belarus. Situație similară la Est de Kiev, dar la Cernihiv nu sunt raportate retrageri la fel de ample, chiar dacă și acolo Armata Ucraineană recapătă controlul la Sud și SV de oraș.

Ministerul de Interne al Ucrainei a publicat o filmare din Irpin, oraș preluat complet de la ruși.

În ultimele 24 de ore Armata Rusă nu a cucerit poziții noi, efectuând de altfel doar două ofensive limitate în Donbas, respinse de ucraineni. Deși secretarul general al NATO și președintele SUA, Joe Biden, avertizează că retragerea rușilor de pe Frontul de Nord reprezintă mai probabil o repoziționare a forțelor (cel mai probabil pe Frontul de Est) ISW consideră că “eforturile Rusiei de a redistribui unitățile avariate de pe axele Kiev și Sumî în estul Ucrainei este puțin probabil să permită forțelor ruse să realizeze câștiguri majore”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE