2024-05-05 13:28

Ucrainenii, puși în gardă: Rusia a lansat 47 de atacuri aeriene pe teritoriul Ucrainei

 |  10:39
Ucrainenii, puși în gardă: Rusia a lansat 47 de atacuri aeriene pe teritoriul Ucrainei

Federația Rusă a lansat 7 rachete și 47 de atacuri aeriene pe teritoriul Ucrainei doar în ultimele 24 de ore, transmite Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În ultima zi, inamicul a lansat 7 rachete și 47 de atacuri aeriene, a făcut peste 90 de atacuri din mai multe sisteme de rachete de lansare. Zone din peste 25 de așezări au fost supuse atacurilor inamice. Printre acestea se numără Kramatorsk, Mykolaiv, Poltava, Nikolskoye, regiunea Zaporijjea și Pavlovka în Donbas", se arată în raportul publicat pe Facebook.

„Inamicul încearcă să păstreze teritoriile capturate temporar, își concentrează eforturile pentru a limita acțiunile forțelor de apărare în anumite direcții. Desfășoară acțiuni ofensive în direcțiile Bakhmut, Avdiiv și Novopavka.

În ultimele 24 de ore, unitățile Forțelor de Apărare au respins atacurile ocupanților în zonele localităților Makiivka, Nevske și Bilohorivka din regiunea Luhansk și Verkhnyokamyanske, Spirne, Bakhmut, Mayorsk, Pervomaiske, Novomykhailivka, Vodyane, Pavlivka și Prechystivka din regiunea Donețk.

Inamicul bombardează unitățile Forțelor de Apărare de-a lungul liniei de contact, realizează echipamente de fortificare a frontierei în direcții separate și efectuează recunoașteri aeriene. Acesta continuă să lovească infrastructuri critice și locuințe civile, încălcând dreptul internațional umanitar, legile și obiceiurile de război.

Amenințarea unor noi lovituri și a utilizării de drone de atac rămâne, în special, de pe teritoriul republicii belaruse”, se arată în raport.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE