2024-06-20 15:17

Ucraina va primi 18 miliarde de euro de la UE, în tranșe lunare

 |  19:24
Ucraina va primi 18 miliarde de euro de la UE, în tranșe lunare

Ucraina aşteaptă să primească în ianuarie prima tranşă din ajutorul de 18 miliarde de euro promis de UE acestei ţări pentru a-i susţine finanţele în timp ce continuă războiul cu Rusia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni pe Twitter, după o discuţie telefonică cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că Ucraina aşteaptă să primească în ianuarie prima tranşă din ajutorul de 18 miliarde de euro promis de UE acestei ţări pentru a-i susţine finanţele în timp ce continuă războiul cu Rusia, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Zelenski i-a mulţumit Ursulei von der Leyen pentru sprijinul oferit şi a adăugat că-şi vor coordona împreună paşii pentru desfăşurarea unui summit Ucraina-UE.

'În prima mea conversaţie în acest nou an cu preşedintele Zelenski i-am transmis sprijinul meu din toată inima şi cele mai bune urări pentru 2023 populaţiei Ucrainei'', a scris Ursula la rândul ei, tot pe Twitter, mesaj în care a confirmat că UE va începe în curând să transfere Kievului sume din ajutorul de 18 miliarde de euro.

''UE va fi alături de voi alături de voi atât timp cât va fi nevoie. Susţinem lupta voastră eroică. O luptă pentru libertate şi împotriva agresiunii brutale'', a adăugat ea în acelaşi mesaj, amintind că UE ajută de asemenea Ucraina iarna aceasta ''cu generatoare, becuri, adăposturi şi autobuze şcolare'', ca răspuns la atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice ucrainene.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-02

In legatura cu acest articol...

Turcia a impus o TAXĂ pentru toți turiștii

Cum a fost capturat Saddam Hussein și ce suvenir și-a păstrat fostul președinte american John W. Bush
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE