2024-04-30 11:10

Ucraina mai face un pas spre ADERAREA la UE

 |  20:52
Ucraina mai face un pas spre ADERAREA la UE

Ucraina mai face un pas spre Uniunea Europeană și completează un chestionar de aderare la spațiul comunitar. Greu încercată de invazia și atacul militar al Rusiei, Ucraina ar putea primi statutul de stat candidat, în luna iunie.

Ucraina ar putea primi statutul de stat candidat în luna iunie, după ce a completat chestionarul de aderare, o formalitate înainte ca șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană să se întâlnească pentru a decide acest lucru.

Până atunci, Uniunea Europeană a alocat o sumă de 500 de milioane de euro ca ajutor militar și anunță că pregătește un nou set de sancțiuni împotriva Moscovei.

Următorul pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Moscovei ar putea viza sectorul bancar iar președinta Comisiei Europene Ursula Von der Leyen spune că petrolul ar putea fi inclus în următaorele sancțiuni.

Și aceasta pentru că, în prezent, Uniunea Europeană rămâne divizată privind continuarea importurilor de gaz și petrol din Rusia. Germania rămâne cea care se opune, în timp ce alte state sunt deschise propunerii de a sista importurile de gaze și petrol din Rusia. Pe de altă parte, Rusia avertizează Europa că își poate crea probleme economice prin sancțiunile aplicate Kremlinului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE