2024-05-03 18:27

UCRAINA: centrală termică și electrică, distrusă de avioanele rusești

 |  11:22
UCRAINA: centrală termică și electrică, distrusă de avioanele rusești

Este ziua a noua a războiului din Ucraina şi deja e clar că nu se va termina curând. În ciuda restricţiilor impuse Rusiei de majoritatea ţărilor democratice, Vladimir Putin nu dă înapoi. 90% din armata sa e plasată la graniţa Ucrainei, potrivit Pentagonului.

Centrala termică Okhtyrka a fost distrusă în urma bombardamentelor aeriene de către luptătorii ruși. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Regionale de Stat Sumî:

”Încă din prima zi de război Okhtyrka a primit o lovitură puternică de la ruși. În timpul bombardamentului aerian, luptătorii ruși au distrus această centrală, sala mașinilor a fost complet bombardată”. 

”Locuitorii orașului nu mai au încălzire și nici curent electric”, a scris el pe Telegram. ”Încercăm să rezolvăm problema modului de evacuare urgentă a oamenilor din oraș pentru că într-o zi blocurile se vor transforma într-o adevărată capcană, fără apă, lumină și curent electric”.

Acesta a mai adăugat că, în prezent, nu există coridoare pentru evacuarea oamenilor din regiunea Sumî din vestul Ucrainei.

Centrala nucleară Zaporizhzhia din Ucraina era în flăcări, astăzi dimineață, potrivit Antena 3.

Situația a fost confirmată de Dmitro Orlov, primarul orașului din apropiere, Energodar.

"O amenințare la adresa securității mondiale! Ca urmare a bombardamentelor necruțătoare efectuate de către inamic asupra clădirilor și blocurilor celei mai mari centrale nucleare din Europa, centrala nucleară Zaporojie este în flăcări", a postat el pe Facebook.

"Vă cer: opriți-vă imediat! Nu mai bombardați centrala nucleară Zaporojie", le-a transmis el rușilor într-un mesaj video.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE