2024-04-26 11:59

Tragedie în Canada: Un autobuz a intrat într-o grădiniță. Doi copii au fost uciși

 |  21:38
Tragedie în Canada: Un autobuz a intrat într-o grădiniță. Doi copii au fost uciși

Cel puțin doi copii au fost uciși după ce un autobuz a intrat, miercuri, într-o grădiniță de lângă Montreal, a declarat poliția. Șoferul a fost arestat pentru omucidere, iar martorii oculari spun că acesta ar fi acționat în mod deliberat.

Poliția canadiană nu a confirmat imediat cauza accidentului. În urma tragicului incident, mai mulți copii au fost prinși sub vehicul, după ce acesta s-a izbit de clădirea grădiniței din Laval, în jurul orei 8:30, scrie agenția de presă France24.

Doi copii au murit, iar alți șase, care au fost transportați la spital, „sunt în afara oricărui pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Laval, Erika Landry.

„Șoferul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, a fost arestat pentru omucidere și imprudență la volan”, a declarat ea reporterilor aflați la fața locului.

Cauzele sau circumstanţele incidentului nu sunt cunoscute deocamdată.

„Sunt devastat. Suntem cu toții devastați", a spus premierul Justin Trudeau. „Evident, cu toții sperăm și ne rugăm ca acești copii să fie bine și să se facă bine în curând. (Eu) nu-mi pot imagina prin ce trec familiile. Dar, evident, dacă există ceva ce poate face guvernul federal, va face”.

Autobuzul s-a izbit puternic de o latură a clădirii, iar o parte a acoperișului s-a prăbușit pe partea din față a vehiculului.

Poliția a înconjurat un amplu perimetru în jurul grădiniței din Laval, Quebec, pentru ca familiile tulburate de vestea șocantă să poată lua copiii și să-i ducă în siguranță acasă.

De asemenea, nu se cunosc detalii despre vârsta sau starea victimelor. Potrivit CBC, grădiniţa respectivă este frecventată de circa 80 de copii sub cinci ani, scrie Agerpres.

„Este îngrozitor ce s-a întâmplat în această dimineaţă în Laval... gândurile mele se îndreaptă către copii, părinţi şi angajaţii grădiniţei”, a declarat premierul din Quebec, Francois Legault.

Laval se află la circa 30 km nord-vest de Montreal, în Quebec, a doua cea mai populată provincie a Canadei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE