2024-05-19 03:10

TEROAREA s-a mutat la Barcelona. Rechinii dau târcoale, cinci plaje au fost închise

 |  12:06
TEROAREA s-a mutat la Barcelona. Rechinii dau târcoale, cinci plaje au fost închise

Cinci plaje din municipalităţile Citages şi Villanova i la Geltrue Barcelona au fost închise după ce în respectivele zone au fost observaţi trei rechini în apropierea ţărmului, relatează Infotourism.

În Vilanova, plaja Sant Gervasi a fost închisă joi dimineaţa devreme din cauza prezenţei a doi rechini albaştri. Salvamarii de serviciu au monitorizat ski-jeturile, iar până la ora 10, plaja a fost din nou declarată sigură. Se crede că ambii rechini observaţi aparţin speciei de rechin albastru. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 01.00, un rechin mako ar fi fost observat la mai puţin de 100 de metri de plajele din Sitges Fregata, Ribera, Bassa Rodona şi Estanyol, potrivit News.ro.

Amintim că un rechin mako mic a fost văzut şi filmat în weekend pe Coasta Garof de către Asociaţia Cetaceelor (Cetacean Association). Această specie de rechin nu este frecvent întâlnită în această regiune a Mării Mediterane, unde este în pericol de dispariţie.

Prezenţa rechinilor nu necesită prezenţa ofiţerilor de salvare marină în niciun moment. Unitatea a explicat că este vorba despre două specii de rechini care nu atacă oamenii şi, prin urmare, nu reprezintă o ameninţare pentru înotători. Cu toate acestea, steagurile roşii au fost ridicate ca măsură de precauţie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-16

In legatura cu acest articol...

O femeie a murit după ce a fost atacată de rechin în Marea Roșie: Egiptul și-a închis plajele

Ea este românca UCISĂ de rechin într-o stațiune din Egipt




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE