2024-05-03 01:14

Tentativă eșuată de asasinare a lui Vladimir Putin: Cum au încercat ucrainenii să-l omoare pe liderul rus

 |  10:20
Tentativă eșuată de asasinare a lui Vladimir Putin: Cum au încercat ucrainenii să-l omoare pe liderul rus

Cotidianul german BILD a scris că serviciile secrete ucrainene ar fi încercat duminică să-l omoare pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze.

O dronă UJ-22 a decolat în Ucraina duminică după-amiază. Este cea mai modernă dronă ucraineană cu rază de acțiune de până la 800 de kilometri, scrie presa germană. Ținta ar fi fost un parc industrial construit lângă Moscova, la 500 de kilometri de Ucraina, unde Putin s-ar fi aflat într-o vizită.

„Săptămâna trecută, ofițerii noștri de informații au primit informații despre călătoria lui Putin în parcul industrial Rudnevo. În consecință, drona noastră kamikaze a decolat, care a zburat prin toate apărările antiaeriene ale Federației Ruse și s-a prăbușit nu departe de parcul industrial”, afirmă activistul ucrainean Yuriy Romanenko, despre care se spune că are legături strânse cu serviciile de informații din Kiev.

Mai multe mass-media private ruse au raportat duminică un accident de dronă UJ-22 în apropierea satului Voroskogo, la est de Moscova. Locul accidentului se află la aproximativ 20 de kilometri est de Parcul Industrial Rudnevo.

17 kg de explozibil

Înregistrările arată că la bordul dronei se aflau 30 de blocuri explozive C4 cu o greutate totală de 17 kilograme. Încărcăturile explozive de tip M112 sunt folosite, printre altele, de armata SUA și de forțele armate din Canada.

Corespondentul personal al lui Putin la Kremlin, Pavel Zarubin, a declarat duminică dimineață că președintele plănuiește „să viziteze un parc industrial din Moscova”. Când ar trebui să aibă loc exact vizita, nu a spus.

︎Cu toate acestea, nu este clar dacă șeful statului rus a vrut să viziteze parcul industrial duminică sau doar luni - din motive de securitate, vizitele lui Putin sunt uneori efectuate cu o zi înainte de a fi anunțate.

Expertul ucrainean Sergej Sumlenny a spus BILD: „Este clar că o lovitură de precizie împotriva șefului statului rus cu o dronă kamikaze este o acțiune aproape imposibilă. Dar chiar faptul că o astfel de dronă ar ajunge într-un loc în care Putin plănuiește să rămână este o palmă pentru dictatorul rus”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE