2024-05-03 02:01

Tentativă de asasinat asupra fostului premier japonez, Shizo Abe. A fost împușcat în timp ce ținea un discurs

 |  10:11
Tentativă de asasinat asupra fostului premier japonez, Shizo Abe. A fost împușcat în timp ce ținea un discurs

Fostul premier japonez Shinzo Abe se află în stare critică după ce a fost împuşcat la un eveniment din oraşul Nara, a anunţat prim-ministrul nipon Fumio Kishida, citat de CNN.

Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împuşcat de două ori, iar al doilea foc de armă l-a atins în spate, făcându-l să cadă la pământ.

Autorităţile nipone nu au dat detalii despre starea în care se află fostul premier Abe (67 de ani). Potrivit Kyodo, care citează poliţia, acesta a fost împuşcat din spate în jurul orei 11:30 dimineaţa, în timp ce ţinea un discurs în faţa unei gări din oraşul Nara (vest), şi a fost transportat la spital, aparent fără semne vitale. Fostul prim ministru (Partidul Democrat Liberal, LDP) se afla în oraş pentru a susţine un candidat al partidului.

Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a transmis într-un tweet că Shinzo Abe se află în stop cardiorespirator, fiind transportat la spital, Termenul este adesea folosit înainte ca un deces să fie confirmat oficial în Japonia, precizează BBC.

”O astfel de faptă este neiertat”, a continuat Fumio Kishida, referindu-se la cel care l-a împuşcat pe Abe, relatează News.ro.

Reuters relatează, citând TBS Television, că fostul premier a fost împuşcat în partea stângă a pieptului şi în gât.

Atacatorul său, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, conform agenţiei Kyodo.

Shinzo Abe a deţinut cel mai îndelungat mandat de până acum în fruntea guvernului japonez (decembrie 2012 - septembrie 2020).

Principalele formaţiuni politice din Japonia şi-au suspendat vineri campania în vederea alegerilor legislative de duminică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE