2024-04-26 06:27

Tensiunile crec în Ucraina: Ambasada SUA se pregătește de evacuare

 |  20:00
Tensiunile crec în Ucraina: Ambasada SUA se pregătește de evacuare

Diplomații americani se retrag din Ucraina, în contextul amenințărilor de securitate din partea Rusiei. Ambasada SUA la Kiev a cerut Departamentului de Stat să autorizeze plecarea personalului neesențial și a familiilor acestora.

Potrivit surselor CNN, reprezentanții americani plănuiesc să înceapă evacuările de săptămâna viitoare. Reacția președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky la această acțiune ar fi fost, potrivit surselor internaționale, că este o „reacție excesivă”.

În acest moment nu există un ordin de evacuare oficial. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat pentru CNN că nu au „nimic de anunțat în acest moment”, adăugând că se efectuează o „planificare riguroasă de urgență, așa cum facem întotdeauna, în cazul în care situația de securitate se deteriorează.

Departamentul de Stat a transmis deja o atenționare de călătorie pentru cetățenii americani, solicitându-le să nu călătorească în Ucraina, în contextul în care Rusia plănuiește acțiuni militare. Potrivit b1.ro, SUA a trimis vineri noapte o primă tranșă de ajutor militar în Ucraina, constând în muniție de apărare pentru prima linie de front.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE