2024-04-27 07:10

Ţara care oferă o lună în plus de CONCEDIU PLĂTIT pentru creşterea natalităţii

 |  13:31
Ţara care oferă o lună în plus de CONCEDIU PLĂTIT pentru creşterea natalităţii

Ţara care oferă 30 de zile de concediu plătit, pentru cuplurile care se căsătoresc, după ce anul trecut a înregistrat cea mai scăzută rată de natalitate din istorie.

Concediul minim plătit pentru căsătorie în China este de 3 zile, înză provinciile își pot stabili propriile reguli mai generoase începând din februarie.

Provincia nord-vestică Gansu și provincia producătoare de cărbune Shanxi acordă acum 30 de zile, în timp ce Shanghai oferă 10 zile, iar Sichuan doar 3, potrivit People's Daily Health.

Extinderea concediului de căsătorie se face mai ales în unele provincii și orașe cu o dezvoltare economică relativ lentă.

Populația Chinei a scăzut anul trecut pentru prima dată în șase decenii, potrivit datelor oficiale - un punct de cotitură care se așteaptă să marcheze începutul unei lungi perioade de declin.

Anul trecut, China a înregistrat cea mai scăzută rată de natalitate din istorie, de 6,77 nașteri la 1.000 de persoane, potrivit Antena 3.

O mare parte din această scădere este rezultatul politicii "unui singur copil", impusă între 1980 și 2015, și al creșterii costurilor educației, care i-a descurajat pe mulți chinezi să aibă mai mult de un copil sau chiar unul singur.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE