2024-05-03 14:25

Taiwanul, înconjurat de armata chineză în cadrul unor exerciții militare. Ministrul Apărării din Taiwan: China distruge pacea în regiune

 |  10:47
Taiwanul, înconjurat de armata chineză în cadrul unor exerciții militare. Ministrul Apărării din Taiwan: China distruge pacea în regiune

China a lansat, joi, exerciţii militare cu tir real în şase zone din jurul Taiwanului, la o zi după vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, pe insula autonomă pe care Beijingul o consideră teritoriu chinez, relatează Reuters.

Ministerul Apărării din Taiwan consideră că, prin această decizie, China distruge în mod irațional pacea din regiune.

”Condamnăm acțiunile iraționale ale Chinei, care distrug pacea în regiune”, arată Ministerul Apărării din Taiwan.

La scurt timp după începerea programată a exerciţiilor la ora 4.00 GMT (7.00, ora României), televiziunea de stat CCTV din China a anunţat că exerciţiile au început şi se vor încheia duminică la ora 4.00 GMT (7.00, ora României). Acestea ar include trageri cu muniţie reală asupra apelor şi în spaţiul aerian din jurul Taiwanului, se arată în comunicat.

Oficialii taiwanezi au spus că exerciţiile încalcă reglementările Naţiunilor Unite, invadează spaţiul teritorial al Taiwanului şi reprezintă o provocare directă pentru navigaţia aeriană şi maritimă liberă.

China efectuează exerciţii pe cele mai aglomerate căi navigabile internaţionale şi rute aeriene şi acesta este ”un comportament iresponsabil, ilegitim”, a precizat Partidul Democrat Progresist (DPP) din Taiwan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE