2021-01-19 13:01

SUEDIA închide liceele din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID

 |  17:43
SUEDIA închide liceele din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID

Liceele suedeze își vor închide porțile pentru o lună, cursurile fiind predate de la distanţă, în urma creşterii numărului de infectări şi a deceselor provocate de COVID-19 în ţara nordică, care nu a ales măsuri de izolare sau recomandarea de a purta mască, strategia atipică care a atras atenţia şi a stârnit controverse în întrfeaga lume, potrivit Agerpres.

"Am luat această decizie pentru a reduce contagierile", a anunţat joi premierul suedez Stefan Löfven. Măsura va fi valabilă până pe 6 ianuarie.

În timpul primului val al pandemiei de COVID-19, liceele au fost închise în Suedia de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii iunie. Cu toate acestea, grădiniţele, şcolile şi colegiile au rămas deschise, ceea ce este cazul şi în prezent, în timpul celui de-al doilea val al pandemiei.

Cu 35 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor a ajuns joi la 7.007 de decese şi peste 272.000 de cazuri într-o ţară cu 10,3 milioane de locuitori. Suedia se numără printre cele mai afectate ţări din Europa, cu mult peste vecinii săi nordici.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE