2024-05-03 14:46

SUCCES important al negocierilor pentru pace: Rusia se RETRAGE de lângă Kiev

 |  15:43
SUCCES important al negocierilor pentru pace: Rusia se RETRAGE de lângă Kiev

Noi negocieri au avut loc marți între delegațiile rusă și ucraineană, la Istanbul, după mai bine de două săptămâni de discuții prin videoconferință. Rusia a anunțat că-și va reduce „drastic” operațiunile militare din zonele Kiev și Cernihiv, pentru a „crește încrederea” în negocierile viitoare.

Rusia a anunțat că reduce semnificativ acțiunile militare în direcția Kiev și Cernihiv, după negocierile de la Istanbul. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexander Fomin.

El a spus că decizia a fost luată pentru a „crește încrederea reciprocă pentru negocierile viitoare, pentru a conveni și a semna un acord de pace cu Ucraina”.

Ucraina a propus adoptarea unui statut de neutralitate în schimbul garanțiilor de securitate, ceea ce înseamnă că nu se va alătura alianțelor militare și nu va găzdui baze militare, au declarat negociatorii ucraineni reporterilor.

Propunerile ar include, de asemenea, o perioadă de consultare de 15 ani privind statutul Crimeei anexate de Rusia și ar putea intra în vigoare doar în cazul unei încetări complete a focului, potrivit Reuters.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE