2024-05-06 07:00

STUDIU. Varianta DELTA nu provoacă forme mai severe de Covid-19 la copii și adolescenți

 |  22:45
STUDIU. Varianta DELTA nu provoacă forme mai severe de Covid-19 la copii și adolescenți

Conform primelor date ale unui studiu publicate vineri de autoritățile sanitare din SUA, varianta Delta nu provoacă forme mai severe de Covid-19 la copii și adolescenți în comparație cu alte variante ale virusului cu origini asitice, scrie HotNews.ro.

Haosul provocat de consecințele variantei Delta la copii și tineri au crescut în ultimele săptămâni în Statele Unite și în întreaga lume, confruntate cu un număr tot mai mare de copii spitalizați.

Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC), cea mai importantă agenție federală de sănătate publică din Statele Unite, a studiat datele de la pacienții spitalizați pentru Covid-19 din 99 de comitate din 14 state. Agenția a comparat în special perioada de la începutul lunii martie până la mijlocul lunii iunie cu cea de la mijlocul lunii iunie până la sfârșitul lunii iulie, când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite.

Între aceste două perioade, rata spitalizării în rândul copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani a crescut efectiv de cinci ori. Dar „proporția copiilor și adolescenților spitalizați pentru forme grave” cu internare la terapie intensivă „a fost similară înainte și în perioada în care Delta era dominantă”.

Astfel, din cei 3.116 de copii și adolescenți spitalizați în trei luni și jumătate înainte de Delta, aproximativ 26% au fost internați la terapie intensivă, 6% au fost plasați pe un ventilator și mai puțin de 1% au murit. După Delta, din 164 de spitalizări înregistrate într-o lună și jumătate, aproximativ 23% au fost internați la terapie intensivă, 10% au fost pe un ventilator și mai puțin de 2% au murit. Se observă că diferențele dintre cele două perioade nu sunt semnificative statistic.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE