2024-04-27 07:44

Spania și Italia iau MĂSURI radicale pentru a tempera efectul facturilor mari la energie

 |  23:32
Spania și Italia iau MĂSURI radicale pentru a tempera efectul facturilor mari la energie

După Spania, Italia analizează și ea o posibilă revizuire a modului în care sunt calculate facturile la electricitate, în încercarea de a controla preţurile energiei, care au ajuns la un nivel ridicat, au declarat marţi, pentru Reuters, surse din domeniu.

Potrivit autorităților italiene din domeniu, preţurile cu amănuntul la electricitate ar urma să crească cu 40% în următorul trimestru, o majorare care s-au adăgat creșterii de aproape 10% din al doilea trimestru, potrivit . Majorarea ar fi fost dublă, dacă autorităţile de la Roma n-ar fi injectat aproximativ 1,2 miliarde de euro pentru a diminua aşa-numitele "costuri de sistem".

Asociaţia italiană pentru protecţia consumatorilor a tras un semnal de alarmă că o nouă majorare cu 40% ar face ca factura unei familii medii să crescă cu circa 1300 de euro pe an.

Reforma avută în vedere de guvernul de la Roma ar include o revizuire a costurilor de sistem din facturile consumatorilor, a dezvăluit una dintre sursele citate de Reuters, adăugând că o propunere ar putea fi înregistrarea lor în codul general al impozitelor.

Costurile de sistem, care includ lucruri precum cheltuieli pentru a acoperi stimulentele pentru energia regenerabilă şi siguranţa nucleară, reprezintă, în medie, peste 20% din factura finală pentru italieni, potrivit agerpres.ro.

Anunțul din Italia vine la o zi după ce Spania a decis să plafoneze preţurile gazelor naturale, să reducă taxele şi să redirecţioneze profiturile companiilor energetice, în cadrul unui pachet de măsuri destinate să reducă preţurile la electricitate care au crescut exploziv în ultima perioadă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE