2024-05-09 01:17

Spania introduce CONCEDIUL menstrual. O româncă a propus legea

 |  16:05
Spania introduce CONCEDIUL menstrual. O româncă a propus legea

Spania este prima țară din Europa care introduce în sistemul de asigurări de sănătate concediul menstrual. Parlamentul a votat legea prin care angajatele care suferă dureri vor putea cere lunar, oricâte zile au nevoie. Printre inițiatori se numără și o româncă.

Prima administrație, pionieră în introducerea unui permis menstrual sub forma unei zile libere recuperabile, a fost Primăria din Castellon. Iar cea care l-a pus în aplicare încă din septembrie anul trecut este o româncă, transmite TVR

De acum însă, orice angajată din Spania va putea beneficia de oricâte zile de concediu medical în cazul în care în perioada sensibilă a lunii se simte atât de rău încât nu poate lucra. Și fără să trebuiască să recupereze orele.

Printre modificările legislative votate de Parlamentul spaniol, se află și eliminarea obligativității de a avea aprobarea părinților pentru a putea face avort, în cazul fetelor de peste 16 ani. Iar tinerele vor avea acces la acest serviciu medical în cadrul spitalelor publice. De asemenea, pastilele contraceptive de a doua zi vor fi gratuite.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE