2024-05-04 02:53

Sirienii se alătură trupelor lui Putin în RĂZBOIUL din Ucraina

 |  12:01
Sirienii se alătură trupelor lui Putin în RĂZBOIUL din Ucraina

Primele trupe siriene care s-au alăturat armatei lui Putin au sosit joi în Rusia, susțin oficialii din serviciile europene de informații.

Primii soldați care au ajuns în Rusia sunt o trupă de 150 de persoane. Serviciile de informații militare ucrainene, citând o afirmație a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, consideră că 40.000 de sirieni s-au înscris pentru a lupta în Ucraina– o cifră care ar reprezenta o parte considerabilă a capacității de luptă a întregii armate a țării.

Majoritatea mercenarilor sirieni nou înrolați sunt atrași de salariile cuprinse între 600 și 3.000 USD, renunțând la locurile lor de muncă, unde câștigau în jur de 15 USD. Gradul și experiența în deceniul istovitor al insurecției aduc mai mulți bani, dar chiar și salariul de bază îi ademenește pe recruții care au puține căi de ieșire din sărăcia copleșitoare.

Sunt cel puțin 14 centre de recrutare din toată țara, în Alep, Damasc, Deir Azzour, Homs și Hama, precum și în Raqqa. În vestul Siriei, unele dintre cele mai prestigioase unități ale regimului susțin că au înscris mii de oameni din rândurile lor. Divizia a cincea, care a fost antrenată de Moscova, Divizia a 4-a, care este loială fratelui lui Assad, Maher, și Forțele Tigrilor, care au jucat roluri proeminente în război, sunt toate centrale în impulsul de recrutare și ar putea transforma armata zdrențuită a lui Assad în cea mai mare forță de mercenari din Ucraina, citeaza Antena 3.

Oficialii ucraineni spun că mercenarii va zbura de la baza Khmeimim, zilnic, cu avioane militare. Grupurile de miliție care au luptat alături de ei se alătură, de asemenea, procesului de recrutate. Sunt palestinieni, trupele Frontului Național de Apărare, partidul Baath și chiar unii membri ai grupărilor șiite de miliție care au luptat în Siria.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE