2024-04-30 04:01

Singapore prezintă cele trei direcții de acțiune ale strategiei sale de redresare economică și investește peste 73 miliarde USD

 |  16:45
Singapore prezintă cele trei direcții de acțiune ale strategiei sale de redresare economică și investește peste 73 miliarde USD

În discursul său adresat Parlamentului, la începutul acestei luni, vicepremierul statului Singapore, Heng Swee Keat, a prezentat cei trei piloni ai strategiei de redresare economică pentru a ajuta țara să iasă din criza COVID-19 și să deschidă calea pentru următoarea fază de creștere.

Prima direcție își propune să restabilească rolul statului Singapore ca un centru global-asiatic de tehnologie, inovație și întreprindere. Pentru a atinge acest obiectiv, țara va lansa planuri de redresare pentru sectoarele turismului și comerțului cât mai curând posibil. Pentru a doua componentă, Singapore își va dubla eforturile de promovare a creșterii favorabile incluziunii. ”Întrucât pandemia a expus vulnerabilități pe piața forței de muncă din Singapore, este nevoie să înțelegem mai bine structura acesteia și să îmbunătățim locurile de muncă și abilitățile pe toate segmentele. Dar va fi în continuare necesar să atragem talente globale pentru a completa talentele locale, chiar dacă Singapore își actualizează cu atenție politica forței de muncă externe”, a precizat premierul Heng.

În cadrul celui de-al treilea pilon, Singapore va investi în rezistența economică și durabilitatea ca sursă de avantaj competitiv. Aceasta include producerea de aprovizionări esențiale la nivel local și accelerarea implementării energiei regenerabile.

Premierul Heng a estimat că patru pachete de stimulare economică în valoare de aproape 100 de miliarde de dolari Singapore (cca 73,39 miliarde USD) lansate deja în acest an, au ca scop ajutarea persoanelor și afacerilor afectate de COVID-19. Departamentul de Statistică din Singapore (SingStat) a anunțat pe 5 octombrie că vânzările cu amănuntul ale țării au scăzut în august cu 5,7% de la an la an, o îmbunătățire față de o scădere de 8,5 % înregistrat în iulie.

Valoarea totală estimată a vânzărilor cu amănuntul a țării a fost de 2,49 milioane USD în luna august, din care 10,9% provin din tranzacții online.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE