2024-05-02 21:45

Sentință definitivă pentru polițistul care l-a sufocat până la moarte pe George Floyd

 |  21:00
Sentință definitivă pentru polițistul care l-a sufocat până la moarte pe George Floyd

Polițistul Derek Chauvin, care l-a sufocat până la moarte de bărbatul de culoare George Floyd, a fost condamnat vineri la 21 de ani de închisoare. Agentul în vârstă de 46 de ani fusese deja condamnat pentru crimă la 22 de ani şi jumătate de închisoare de către justiţia statului Minnesota, însă a făcut apel la sentinţă, potrivit Agerpres.

„Nu ştiu de ce ai făcut asta, dar să-ţi pui genunchiul pe gâtul cuiva până moarte este greşit. Şi pentru asta trebuie să fii aspru pedepsit”, a explicat magistratul care a dat verdictul final.

Într-o scurtă intervenţie, Derek Chauvin le-a urat copiilor lui George Floyd „să reuşească în viaţă”, fără să-şi ceară scuze sau să exprime nici cea mai mică remuşcare.

Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape 9 minute, în ciuda apelurilor disperate ale victimei și chiar după ce aceasta a leșinat. Înregistrarea video a intervenției a devenit virală și a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţiștilor americani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE