2024-05-03 00:57

S-a aflat cum a murit noaptea trecută liderul Stat Islamic

 |  16:12
S-a aflat cum a murit noaptea trecută liderul Stat Islamic

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit după ce a detonat o bombă care se afla asupra sa, în timpul unui raid al forţelor speciale americane în Siria în noaptea de miercuri spre joi. Dispozitivul explozibil l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii, scrie Agerpres.

"Forţele militare americane au efectuat cu succes, în nord-vestul Siriei, o operaţiune antiterorism pentru a proteja poporul american şi pe aliaţii noştri. Mulţumită îndemânării şi curajului forţelor noastre armate, l-am eliminat de pe câmpul de luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul SI. Toţi americanii s-au întors în siguranţă din operaţiune", a anunţat preşedinte Joe Biden.

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a fost numit lider al SI după uciderea în octombrie 2019 a fondatorului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, tot în urma unei operaţiuni a forţelor speciale americane. Despre Al-Qurashi nu se cunosc multe lucruri, cu excepţia faptului că era irakian şi că s-a aflat în custodia SUA la un moment dat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE