2024-05-06 13:24

Rușii susțin că au distrus întreaga aviație a Ucrainei. De ce noi avioane livrate de Occident ar fi inutile?

 |  10:15
Rușii susțin că au distrus întreaga aviație a Ucrainei. De ce noi avioane livrate de Occident ar fi inutile?

Agenția de stat din Rusia, TASS, citează o sursă diplomatico-militară care arată faptul că rușii au atins punctul strategic de a distruge întreaga rețea de forțe aeriene ale Ucrainei, inclusiv piloții care ar fi putut să zboare pe avioane care urmau a fi livrate din Occident.

„Întregul personal de operare calificat al fostei forțe aeriene a Ucrainei – al aeronavelor Mig-29, Su-27 și Su-25 – a fost practic eliminat prin acțiunile eficiente ale Forțelor Aerospațiale Ruse și ale sistemelor de apărare aeriană”, a spus sursa pentru TASS.

Potrivit acestuia, promisiunile Occidentului de a livra mai multe avioane de luptă de fabricație sovietică vor rămâne cel mai probabil neîndeplinite. Sursa a precizat că Ucraina a fost nevoită să arunce în luptă cadeți slab pregătiți pentru incursiuni de luptă care au dus la „pierderi catastrofale în rândul rămășițelor aviației ucrainene”.

Sursa a spus că încercările de a recruta mai mulți piloți în Polonia și alte țări din Europa de Est nu au avut un succes deosebit. „Cei puțini care au fost de acord sunt deja în mormânt sau în spitale”, a explicat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE