2024-05-04 13:54

Rușii au lansat un nou ATAC la scară largă în Ucraina, ca răspuns la discursul lui Zelenski de la Summitul G20

 |  17:17
Rușii au lansat un nou ATAC la scară largă în Ucraina, ca răspuns la discursul lui Zelenski de la Summitul G20

Trupele ruse au lansat marţi după-amiază un nou atac pe scară largă în Ucraina. Loviturile au vizat Kievul, regiunea Kiev, Poltava, Mikolaiv, Dnipro şi Cernihiv.

Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat marţi că Rusia a răspuns la discursul preşedintelui Volodimir Zelenski de la summitul G20 cu noi atacuri cu rachete asupra Ucrainei, potrivit News.ro. Zelenski s-a adresat summitului G20 prin conferinţă video şi a prezentat un plan de pace în 10 puncte pentru a pune capăt invaziei Rusiei în Ucraina, plan care a fost respins de Moscova.

„Atac asupra capitalei. Potrivit informaţiilor preliminare, două clădiri rezidenţiale au fost lovite în cartierul Pecersk. Mai multe rachete au fost doborâte de apărarea aeriană deasupra Kievului. Medicii şi salvatorii sunt la locul loviturilor”, a scris pe reţelele sociale primarul Vitali Klitciko.

Sunt probleme de alimentare cu energie electrică în Harkov, după ce „infrastructura critică” a fost lovită de rachetele ruseşti, potrivit primarului oraşului.

Ihor Terehov a postat pe Telegram că o instalaţie de infrastructură critică a fost lovită de o rachetă rusă. „Atacuri la o instalaţie de infrastructură critică. Nu există informaţii despre victime în acest moment. Din cauza deteriorării instalaţiei, există probleme cu alimentarea cu energie electrică. S-a oprit transportul electric terestru, metroul. Inginerii energeticieni şi serviciile de utilităţi publice fac totul pentru a normaliza viaţa din Harkov cât mai curând posibil”.

Şi în regiunea Liov există probleme de alimentare cu energie electrică în urma unui atac rus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE