2024-05-08 20:04

Rusia anunță că trupele sale s-au retras de pe Insula Șerpilor

 |  12:29
Rusia anunță că trupele sale s-au retras de pe Insula Șerpilor

Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor ca o demonstrație că Rusia nu împiedică exportul de cereale și produse agricole din Ucraina, a declarat Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, potrivit agenției Interfax.

„La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, Forțele Armate ale Federației Ruse și-au finalizat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo", a declarat Konashenkov în cadrul unui briefing joi.

"Astfel, a fost demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit acestuia, această decizie "nu va permite Kievului să speculeze pe tema iminentei crize alimentare, referindu-se la imposibilitatea de a exporta cereale din cauza controlului total al Rusiei asupra părții de nord-vest a Mării Negre".

"Acum, cuvântul revine părții ucrainene, care nu a eliberat încă coasta Mării Negre în apropierea țărmurilor sale, inclusiv apele portuare", a declarat Konashenkov.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE