2020-12-02 14:24

Rusia a început producția celui de-al doilea VACCIN ANTI-COVID

 |  16:13
Rusia a început producția celui de-al doilea VACCIN ANTI-COVID

Rusia a început producţia EpiVacCorona, cel de-al doilea vaccin al său anti-COVID-19, după Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya. EpiVacCorona a fost conceput la centrul de cercetări Vektor.

Cel de-al treilea vaccin rusesc, care este dezvoltat de Institutul Chumakov şi care a intrat în faza de teste în data de 19 octombrie, va începe să fie produs imediat ce va fi înregistrat.

Odată cu lansarea producţiei vaccinului EpiVacCorona poate fi demarată şi cea de-a treia etapă de testare a vaccinului dezvoltat de Vektor, scrie Agerpres. A doua etapă de testare s-a încheiat la începutul lunii septembrie, fapt ce a permis înregistrarea noului vaccin la 14 octombrie. Guvernul rus a informat, la jumătatea lunii octombrie, că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale acestui vaccin, dintre care 150 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Totodată, Institutul de cercetări ştiinţifice în domeniul vaccinurilor şi serurilor din Sankt Petersburg dezvoltă un al patrulea vaccin.

Rusia este, cu 1.547.774 de infectări, a patra ţară în ceea ce priveşte numărul de contagieri cu noul coronavirus, după SUA, India şi Brazilia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE