2024-04-27 04:23

Rusia nu mai eliberează paşapoarte bărbaților mobilizați în armată. În ce tari mai pot fugi aceștia fără pașaport

 |  16:07
Rusia nu mai eliberează paşapoarte bărbaților mobilizați în armată. În ce tari mai pot fugi aceștia fără pașaport

Rusia nu mai eliberează paşapoarte internationale persoanelor mobilizate în armată, a anunţat Guvernul de la Kremlin, care încearcă astfel să stopeze exodul bărbaților tineri din țară. Anunţarea acestor restricţii vin în contextul în care mulţi ruşi se tem de închidere a frontierei ruse, în plină campanie de mobilizare a rezerveştilor, în vederea trimiterii de noi trupe la război în Ucraina.

”Dacă un cetăţean a fost chemat să efectueze serviciul militar sau dacă a primnit o convocare (la mobilizare sau recrutare), nu i se va elibera paşaport internţional”, a anunţat miercuri, Guvernul rus.

Această măsură are un impact direct asupra deplasărilor ruşilor, care au nevoie de un paşaport internaţional pentru a se duce în marea majoritate a ţărilor din lume, scrie News.ro. Totuși, ei pot pleca în Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kîrgîzstan doar cu paşaportul intern, echivalentul unei cărţi de identitate.

Zeci de mi de ruşi au fugit în ţări vecine, ca Georgia, Kazahstan şi Mongolia, după ce Vladimir Putin a decretat acum două săptămâni mobilizare ”parţială”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE