2021-07-24 08:30

RESTRICȚII dure în Franța. Circulația de noapte va fi interzisă

 |  22:34
RESTRICȚII dure în Franța. Circulația de noapte va fi interzisă

Interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în principalele oraşe ale Franţei va fi extinsă începând de sâmbătă în mare parte a teritoriului ţării, vizând circa 46 de milioane de locuitori, aproximativ două treimi din populaţie, ca măsură de combatere a celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, a anunţat joi premierul francez Jean Castex.

''Să o spunem clar. Situaţia este gravă (...) Săptămânile care vin vor fi grele şi serviciile noastre sanitare vor fi puse la grea încercare'', a avertizat şeful guvernului francez în anunţul său privind extinderea interdicţiei de circulaţie, valabilă între orele 21:00 şi 06:00. Între aceste ore sunt de asemenea închise barurile, restaurantele şi magazinele în zonele unde se aplică măsura menţionată.

După un prim val care a provocat peste 30.000 de decese în primăvară, Franţa se confruntă în prezent cu un al doilea val epidemic. Numărul deceselor asociate noului coronavirus a depăşit între timp 34.000, iar în prezent 2.239 pacienţi sunt la reanimare sau la terapie intensivă, scrie Agerpres.

''Dacă nu reuşim în mod colectiv să oprim epidemia, ne vom confrunta cu o situaţie dramatică şi va trebui să luăm în calcul măsuri mult mai dure'', a mai prevenit Jean Castex.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-22

In legatura cu acest articol...

200 de medici rezidenți vor fi ANGAJAȚI în sistemul de sănătate

Românii ar putea călători în SUA fără viză. ANUNȚUL Parlamentului European

Vladimir Putin: "SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii!" / Care sunt noile SUPERPUTERI
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE