2024-05-07 00:42

RELAXARE în Marea Britanie. Boris Johnson a anunțat sfârşitul restricţiilor

 |  22:09
RELAXARE în Marea Britanie. Boris Johnson a anunțat sfârşitul restricţiilor

Toate restricţiile anti-COVID din Marea Britanie vor fi ridicate joi, 24 februarie, iar testarea gratuită în masă va lua sfârşit pe 1 aprilie, a declarat luni, 21 februarie, premierul Boris Johnson, a relatat BBC.

Boris Johnson a comunicat într-un discurs ţinut în faţa Camerei Comunelor că măsura legală de autoizolare pentru cei care au fost testaţi pozitiv va fi eliminată.

Totodată, el a precizat că, de la 1 aprilie, furnizarea de teste rapide gratuite va fi direcţionată către anumite categorii de populaţie, a notat BBC, preluat de news.ro.

De asemenea, taxa de izolare în valoare de 500 de lire sterline pentru persoanele cu venituri reduse va fi eliminată săptămâna aceasta. Boris Johnson a mai menţionat că eforturile pe care Marea Britanie le-a făcut în ultimii doi ani înseamnă că ţara este acum pregătită să renunţe la restricţiile guvernamentale şi să adopte o poziţie în care primează responsabilitatea individuală. 

Restricţiile afectează economia, societatea, bunăstarea mentală şi şansele de viaţă ale copiilor noştri, iar noi nu trebuie să mai plătim acest cost enorm”¸ a adăugat premierul britanic.

Până pe 1 aprilie, persoanele care au fost testate pozitiv vor fi sfătuite să rămână acasă, dar, după această dată, guvernul îi va încuraja pe cei simptomatici „să-şi asume responsabilitatea personală”. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE