2024-05-03 08:20

Regele Charles al III-lea, în primul său discurs: „Îmi iau angajamentul să respect principiile constituţionale care stau la baza naţiunii noastre...”

 |  20:44
Regele Charles al III-lea, în primul său discurs: „Îmi iau angajamentul să respect principiile constituţionale care stau la baza naţiunii noastre...”

Noul rege al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Charles al III-lea a declarat vineri seară, în primul său discurs către ţară, că a jelit profund moartea reginei şi le-a promis britanicilor că îi va servi întreaga viaţă, ca şi Elisebeta a II-a, relatează agenţiile internaţionale de presă, preluate de News.ro.

El a anunţat că nu se va mai putea dedica proiectelor sale caritabile. „Îmi iau angajamentul în mod solemn în faţa dumneavoastră, în timpul care mi-a rămas dat de Dumnezeu, să respect principiile constituţionale care stau la baza naţiunii noastre”, a adăugat noul suveran britanic.

„De-a lungul vieţii ei, Majestatea sa Regina, iubita mea mamă, a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi pentru toată familia mea”, a afirmat Charles al lll-lea.

„Pe lângă durerea pe care o simţim, noi, cei din familie şi o împărtăşim alături de dvs, cei din Regatul Unit, din toate ţările în care Regina a fost şef de stat, din Commonwealth şi întreaga lume, sentuimentul recunoştinţei pentru cei peste 70 de ani de-a lungul cărora mama mea i-a slujit pe oamenii din atâtea popoare ca regină”, a continuat el.

„În 1947, la cea de-a 21-a aniversare, a transmis că îşi va devota întreaga viaţă slujurii acestor popoare. A fost nu doar o promisiune, ci un angajament personal profund care i-a definit întreaga viaţă. A făcut sacrificii în numele datoriei şi faptul că s-a consacrat a făcut-o să nu se clintească în pofida schimbărilor, dar şi în timp de bucurie, sărbătoare, tristeţe şi pierderi”, a mai spus suveranul Marii Britanii..

”Toţi membrii familiei mele pot să mărturisească că ea avea drept calităţi căldura, umorul şi o capacitate de a vedea tot ce e mai bun în oameni. Vreau să îi aduc un omagiu amintirii mamei mele”, a continuat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE