2024-05-08 19:20

Regatul Unit a renunțat la aproape toate RESTRICȚIILE anti-covid

 |  16:00
Regatul Unit a renunțat la aproape toate RESTRICȚIILE anti-covid

Regatul Unit a renunţat joi la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19. Guvernul de la Londra speră ca populația să se obișnuiască să trăiască cu virusul la fel ca în cazul gripei, scrie Agerpres.

S-a renunţat inclusiv la obligativitatea purtării măştii de protecție în interiorul spaţiilor publice şi la certificatul de vaccinare pentru evenimentele la care participă un public numeros. Se va renunța totodată și la cerința testării obligatorii pentru coronavirus la sosire în cazul persoanelor vaccinate anti-Covid. Singura restricție, dacă îi putem spune așa, care rămâne în vigoare, este purtarea măştii sanitare în transportul în comun.

Potrivit celor mai recente statistici oficiale, 64% din populaţia engleză de peste 12 ani a primit deja cea de-a treia doză a unor vaccinuri anti-COVID-19. Chiar și așa, Regatul Unit continuă să raporteze aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi, nivelul infectărilor rămânând ridicat mai ales la copii şi la adolescenţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE