2024-05-05 07:35

Reacție acidă a Kremlinului după ce SUA și Marea Britanie au INTERZIS importurile de petrol și gaz rusesc

 |  14:34
Reacție acidă a Kremlinului după ce SUA și Marea Britanie au INTERZIS importurile de petrol și gaz rusesc

Kremlinul anunță un "război economic" pe care SUA l-a declarat Rusiei, în urma anunţului făcut de președointele Joe Biden privind interzicerea importurilor de petrol şi gaz rusesc. Aceeași decizie a luat-o și Marea Britanie, iar alte sancţiuni economice masive au fost adoptate și de alte ţări, în special cele occidentale, după intrarea soldaţilor ruşi în Ucraina în urmă cu aproape două săptămâni.

"SUA au declarat război economic Rusiei şi poartă acest război", a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, care a dat asigurări că Rusia a fost, este şi va continua să fie un furnizor de energie de încredere şi a precizat că fluxurile de energie nu au fost întrerupte: "Însă acest dezmăţ ostil declanşat de Occident complică foarte mult situaţia şi ne forţează să ne gândim serios".

În ultimele zile, tot mai multe companii mari occidentale părăsesc Rusia, ceea ce riscă să ducă la un val masiv de concedieri. În afara companiilor care se închid din cauza sancţiunilor, care vizează în special băncile şi grupurile energetice, numeroase companii din sectorul consumului au anunţat de asemenea că îşi suspendă activităţile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE