2024-04-26 11:35

Raport NSA: Iranul a planificat asasinarea generalului american Joseph M. Martin

 |  14:50
Raport NSA: Iranul a planificat asasinarea generalului american Joseph M. Martin

Potrivit înalților oficiali ai serviciilor de informații americane, regimul teocratic iranian a planificat un atac împotriva bazei armatei americane Fort McNair din Washington DC și au avut o tentativă de asasinat ce-l viza pe generalul Joseph M. Martin, șeful adjunct al Statului Major al armatei americane.

În ianuarie, Agenția Națională de Securitate (NSA) a interceptat discuții între membrii aripii teroriste a Gărzii Revoluționare a Iranului, forța Quds, care s-a concentrat pe răzbunarea pentru uciderea în SUA a fostului lider Quds, generalul Qassem Soleimani, la Bagdad în ianuarie 2020. Aceste conversații au inclus ideea „atacurilor în stil USS Cole” împotriva Fort McNair.

Informațiile au dezvăluit, de asemenea, amenințări cu uciderea generalului Joseph M. Martin și intenția de a se infiltra în baza militară, potrivit oficialilor, care nu au fost autorizați să discute public aspecte de securitate națională și au vorbit sub condiția anonimatului. Baza Fort McNair, una dintre cele mai vechi din țară, este reședința oficială a lui Martin.

Amenințările sunt unul dintre motivele pentru care armata a depus eforturi pentru mai multă securitate în jurul Fortului McNair, care se află în vecimătatea agitatului district Waterfront din Washington.

Edilii orașului au răspuns planului armatei și au făcut o zonă tampon de aproximativ 150 metri de la malul Canalului Washington, ceea ce ar limita accesul până la jumătate din lățimea căii navigabile ocupate paralel cu râul Potomac.

Pentagonul, Consiliul Național de Securitate și NSA fie nu au răspuns, fie au refuzat să comenteze atunci când au fost contactate de presa americană.

La 12 octombrie 2000, gruparea teroristă al Qaeda a atacat USS Cole, care era staționat în portul Aden. O mică barcă din fibră de sticlă încărcată cu explozivi C4 și ghidată de doi teroriști a explodat când se apropia de partea navei americane, făcând o nișă de 40 pe 60 de metri în navă. În deflagrație 17 marinari ai Marinei SUA au fost uciși și treizeci și șapte au fost răniți.

Fort McNair este a treia cea mai veche bază a armatei din Statele Unite, după Academia Militară a Statelor Unite din West Point din New York, fondată în 1802, ca și cazarma Carlisle din Pennsylvania.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE