2024-04-26 19:01

Putin va fi înlocuit la conducerea Rusiei? Fost premier ucrainean: Este deja ieșit din fire. Nu în sens medical, ci în termeni politici

 |  12:24
Putin va fi înlocuit la conducerea Rusiei? Fost premier ucrainean: Este deja ieșit din fire. Nu în sens medical, ci în termeni politici

Mihail Kasyanov, prim-ministru al Rusiei între 2000 și 2004, a declarat pentru agenția internațională de presă AFP că se așteaptă ca războiul din Ucraina să dureze până la doi ani, dar că este convins că Rusia poate reveni pe calea democratică.

În vârstă de 64 de ani, Kasyanov, care a susținut legături strânse cu Occidentul în calitate de prim-ministru, a adăugat că are impresia că Putin deja nu gândește cum trebuie.

„Pur și simplu îi cunosc pe acești oameni și, uitându-mă la ei, am văzut că Putin este deja ieșit din fire. Nu în sens medical, ci în termeni politici”, a spus el. „Am cunoscut un Putin diferit.”

După ce a fost demis de Putin, Kasyanov s-a alăturat opoziției din Rusia și a devenit unul dintre cei mai vocali critici ai Kremlinului. El este acum liderul partidului de opoziție Libertatea Poporului, sau Parnas.

El a estimat că războiul ar putea dura până la doi ani și a declarat că este imperativ ca Ucraina să câștige. „Dacă Ucraina cade, statele baltice vor fi următoarele”, a spus el.

Kasyanov a spus că el crede că Putin va fi înlocuit în cele din urmă de un „cvasi-succesor” controlat de serviciile de securitate.

Dar un succesor nu va putea controla sistemul pentru mult timp și, în cele din urmă, Rusia va organiza alegeri libere și corecte, a adăugat fostul premier.

„Sunt sigur că Rusia se va întoarce pe calea construirii unui stat democratic”, a spus el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE