2024-05-07 09:31

Putin instaurează LEGEA MARȚIALĂ în cele patru teritorii ucrainene pe care le-a anexat

 |  17:11
Putin instaurează LEGEA MARȚIALĂ în cele patru teritorii ucrainene pe care le-a anexat

Vladimir Putin a ordonat miercuri să se instaureze legea marţială în cele patru teritorii ucrainene pe care le-a anexat "cu forța" la sfârşitul lui septembrie - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojia.

Kremlinul a publicat ulterior un decret în care se arată că legea marţială intră în vigoare în cele patru teritorii ucrainene anexate începând de joi, de la miezul nopţii.

Aceste teritorii ucrainene ”au instaurat legea marţială înainte să intre în componenţa Federaţiei ruse, însă este necesar să se oficializeze acest regim în baza legislaţiei ruse”, a anunţat Vladimir Putin, care și-a justificat această măsură acuzând Kievul că nu vrea să negocieze cu Moscova şi de faptul că continuă ”să bombardeze” populaţia civilă din aceste regiuni ucrainene.

Legislaţia rusă prevede o serie de măsuri în cazul instaurării legi marţiale - între altele, o consolidare a măsurilor de securitate, o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, interzicerea adunărilor publice, evacuarea unor întreprinderi strategice, interdicţia de a părăsi teritoriul respectiv, internarea populaţiei, aplicarea cenzurii militare în telecomunicaţii, scrie News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE