2024-05-06 03:19

Putin, discuții cu cancelarul german, Olaf Sholz. Ce au vorbit timp de trei ore

 |  16:53
Putin, discuții cu cancelarul german, Olaf Sholz. Ce au vorbit timp de trei ore

Cancelarul german Olaf Scholz a ajuns marți la Moscova într-o misiune cu mize mari de a preveni războiul, pe care Deutsche Welle a descris-o drept „probabil ultima şansă pentru pace”. Acesta a fost așezat la aceeași masă lungă la care a stat și Emmanuel Macron, iar la începutul discuțiilor, Vladimir Putin i-a transmis că cooperarea ruso-germană în domeniul energetic este o prioritate pentru Rusia, care consideră Berlinul ca fiind unul dintre principalii săi parteneri.

După aproape trei ore de discuții, cancelarul Scholz a declarat în conferință de presă alături de Vladimir Putin că e nevoie urgentă de dezescaladarea situației din jurul Ucrainei.

„Războiul nu trebuie să înceapă”, a spus șeful guvernului federal de la Berlin. 

Scholtz a mai a declarat că posibilitățile rezolvării pe căi diplomatice a tensiunilor din jurul Ucrainei nu au fost epuizate. „Să nu intram într-o situație fără ieșire, care s-ar transforma într-o tragedie pentru toată lumea”, a adăugat acesta.

La rândul său, Vladimir Putin a început conferința de presă, spunând că Germania este un „partener cheie al Rusiei” și că ar dori să consolideze relația lor.

De altfel, președintele rus a spus că sectorul energetic este un domeniu cheie de cooperare cu Germania, invocând conducta Nord Stream 2 dintre cele două țări, care este gata, dar care nu funcționează încă.

Vladimir Putin a spus că gazoductul este un „proiect pur comercial” fără implicare politică și că Rusia este fericită să continue să furnizeze gaz prin Ucraina dacă există cerere pentru acest lucru.

„Bineînțeles, am vorbit destul de deschis despre cererile și propunerile Federației Ruse către SUA și NATO referitoare la prezentarea Federației Ruse de garanții juridice de lungă durată privind securitatea Rusiei. Am vorbit, de asemenea, despre nepermiterea extinderii NATO spre est, renunțarea la dislocarea armelor de atac în apropiere de hotarele Federației Ruse și revenirea capacităților NATO, dar și a infrastructurii acesteia la realitățile anului 1997, așa cum prevede actul fundamental dintre Rusia și NATO. Rusia nu poate închide ochii la cum NATO și SUA trag spre ele avantajele de securitate, impardonabile pentru noi”, a mai declarat Vladimir Putin.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE